Wij selecteerden 3 fantastische, gratis apps om op je smartphone te downloaden!

Wat is de situatie van het Belgische elektriciteitsnet? 3 apps om op de hoogte te blijven!

Wil je voortdurend en in een oogwenk op de hoogte zijn van de situatie op het Belgische elektriciteitsnet, de elektriciteitsvoorziening of de evolutie van de Belgische energiemarkt? Wij selecteerden 3 fantastische, gratis apps om op je smartphone te downloaden! 

1. ELIA4cast, de website 'offon.be' in de vorm van een app

ELIA heeft een bijzonder nuttige app ter beschikking gesteld. Die app is erg handig om na te gaan of er een risico op stroomtekort is in België.  De app hanteert hetzelfde principe als de website www.offon.be en geeft je een zevendaags vooruitzicht met een kleurencode: groen, oranje, rood en zwart. Deze kleuren staan voor respectievelijk: normale situatie, risico op stroomtekort, risico op afschakeling, afschakeling aangekondigd. Deze gegevens worden om de 24 uur bijgewerkt zodat je steeds perfect op de hoogte bent van de situatie.

Download de app voor Android
Download de app voor iPhone

2. De productie, het verbruik en de invoer van elektriciteit voor heel België in het oog houden: voortaan kan dat dankzij de Electricity Map! 

Deze app staat boordevol gegevens waarmee je de productie, het verbruik en de invoer van elektriciteit voor België en zelfs voor de hele Europese Unie kunt volgen!
Deze app geeft je een gedetailleerd overzicht van de productie afkomstig van de verschillende energiebronnen (kernenergie, klassieke energie of hernieuwbare energie), de staat van de energie-invoer, de windsnelheid en -richting, de opwekking van windenergie, de hoeveelheid geproduceerde CO2en nog heel wat andere nuttige gegevens. Die gegevens worden weergegeven in gebruiksvriendelijke kaarten, grafieken of tabellen en zijn interessant voor wie meer wil weten over energie.

Download de app voor Android
Download de app voor iPhone

3. De onbalansprijzen in real time dankzij de ENGIE Energy app!

Met deze app kan je historische of day-ahead onevenwichtsprijzen (of onbalansprijzen) real time bekijken op je tablet of smartphone. Deze prijzen zijn niet enkel interessant voor specialisten, maar ook voor iedereen die graag op de hoogte wil zijn van de evolutie op de energiemarkt. Bij overmatig verbruik of onvoldoende productie stijgen of dalen de onevenwichtsprijzen. Ze kunnen zelfs negatief worden bij overmatige productie en onvoldoende verbruik. Een ideale app om bij te blijven.

Download de app voor Android
Download de app voor iPhone

Alle artikels Volgende artikel