ENGIE wilde de huidige situatie aangrijpen om op een didactische manier een aantal tijdloze animatiecapsules te maken die de energiesector op een eenvoudige manier uitleggen.

De energiesector in een notendop

We kondigden het al aan eind 2018: als verantwoordelijke energieproducent- en leverancier wilde ENGIE de huidige situatie aangrijpen om op een didactische manier een aantal tijdloze animatiecapsules te maken die de energiesector op een eenvoudige manier uitleggen.

Nog even als herinnering: we gaan er prat op om steeds op een pedagogische en transparante manier te communiceren. Enkel zo kunnen we ons standpunt kenbaar maken aan iedereen. 

De vandaag voorgestelde animatievideo legt uit hoe de geïnterconnecteerde elektriciteitsmarkt werkt. 

Bekijk onze vorige animatievideo’s:

Hoe wordt elektriciteit in België geproduceerd?

België heeft een productiecapaciteit van 21.000 MW. Ontdek de verschillende technologieën waarmee elektriciteit wordt geproduceerd én hoe ze elkaar aanvullen. 

Wat is de plaats van Electrabel op de Belgische energiemarkt?

Al meer dan 100 jaar combineert Electrabel de troeven van alle productietechnologieën voor elektriciteitsproductie. Onderstaande animatie geeft een woordje uitleg over de samenstelling van onze 9.500 MW geïnstalleerde capaciteit in België.

Alle artikels Volgende artikel